pontonomslag

En klang bara jag hör

Hur är det att leva mellan två språk? Judith Löjdquist Springhorn berättar om sitt sökande efter en egen röst (Språket ger allting en färg, en klang, en känsla. En färg bara jag ser, en klang bara jag hör och en känsla bara jag känner)

och ponton bjuder in författaren Moa Backe Åstot, som ger oss ett utdrag ur en kommande roman (Vill inte att de ska se henne, vill inte att de ska lägga märke till hennes kropp. På något sätt är det också precis det hon vill)

och Niko Erfani läser ett mer än tusen år gammalt epos om en förrådd hjälte (Jag letar efter min familjs plats i den här väven: jag letar efter den rätta historien, de tysta minnena. Jag tar mig genom tid och rum i jakt på sanningen: jag tar mig till Siavash)

och Allis Sääsk Berglund undersöker sin relation till matskildringar (Plopp ner i kastrullen sjönk en fjuttig stålspik och vattnet smakade bara metall)

och Inez Billings dikt i skärvor får Saga Ivéus Wenglert att storgråta (Det går att vila blicken varsomhelst på sidan, det går att studsa från ett fragment till ett annat)

och Em Talledo skriver numrets namnkrönika (och vännerna pratar om dina röda flaggor / jag säger / rött är min favoritfärg)

och numrets insända bidrag kommer från Vilma Wirenhed, Selma Löfman, Beam Wilailak, Erik Fahlgren, William Mattsson, Eddie Zeitoun, Rita Kristola Wiklund, Sandra Mattila, Elsa Egnell, Inez Billing, Michelle Janneh Selander, Carl Björkenborn, Samuel Kiby Berglöf, Saga Ivéus Wenglert, Louisa Charan, Albert Nygren och Ingrid Benson. Omslagsbilden har Eddie Zeitoun ritat.