omslag ponton nummer 2 2021

Skiftande väder och viljor

”Något lider mot sitt slut, något annat öppnas upp. För mig är våren beslutsfattandets årstid” skriver Saga Ivéus Wenglert i sin text om att leva ambivalent, med viljor som skiftar lika snabbt som vårvädret

och ponton bjuder in serietecknaren Alma Thörn, som delar med sig av vardagsfunderingar och skaparprocesser (Undrar var änderna är när det är snöstorm)

och Rita Kristola Wiklund skapar en ordbok om översättning (Det tar tid att lära känna nya ord. Till en början är de helt stumma)

och Em Talledo skriver ett avskedsbrev till Stockholm (Jag tänker på hur fint det är när solen har gått ner, hur fint det är när alla tror att ingen ser)

och vi har äran att få presentera årets vinnande bidrag i tävlingen Jag skriver i dina ord, nämligen Selma Löfmans novell ”Kommer alltid vara så” (Hon grävde runt i innerfickan och halade fram en tändsticksask)

och Selma Rezagić vill inte skriva om pandemin, förra året eller studenten, men en text blir det (Jag vet inte ens hur man sörjer längre. Jag får ju inte ens gå på begravningar)

och Rita Kristola Wiklund associerar kring en bilddikt av Fanny Betnér (jag tänker mig att ngn sitter därinne & sen tar sats & springer rakt ut – var längesen jag tänkte på bröderna lejonh.)

och Dario Raffaelli författar numrets namnkrönika (På morgonen är det enda som finns kvar en vit du-formad klump. Barnens ögon vidgas. De ger dig ett leende av sten)

och numrets insända bidrag kommer från Malin Ullsten, Miva A, Nanna Mikkelsen, Beam Wilailak, Sandra Mattila, Cornelia Lelinge, Samuel Kiby Berglöf, Rakel Mansten Bruchfeld, Selma Löfman, Linnea Hansen, Louisa Charan, Fanny Betnér, Annie Olsson, Eddie Zeitoun, Emanuel Remi, Irma Fagerroos och Agnes Ivéus Wenglert. Omslagbilden har Emanuel Remi gjort.