Illustratör Mikaela Wei

Om Ponton

ponton är en tryckt kulturtidskrift dit alla mellan 14 och 21 år kan skicka poesi och prosa, målningar och teckningar, serier och foton. Dessutom innehåller ponton artiklar, intervjuer, krönikor och recensioner skrivna av vår ungdomsredaktion. Det är också redaktionen som tillsammans diskuterar alla texter och bilder som skickas in och väljer ut vilka som kommer med i tidskriften. Våra möten äger rum på Tranströmerbiblioteket vid Medborgarplatsen i Stockholm.

ponton utges av Föreningen tidskriften Ponton, vars stadgar du kan läsa här. ponton har en upplaga på 1000 exemplar och stöds av Statens kulturråd, Stockholms stadsbibliotek, Stiftelsen Solkatten samt Region Stockholm genom Regionbibliotek Stockholm. Ansvarig utgivare är Abram Martina Lowden.

Boken

Häromåret gav vi ut antologin Jag vill göra något av det här, som presenterar ett litet urval av den poesi, prosa och bildkonst som publicerats i ponton sedan starten 1998. Tidskriftens grundare berättar om de första åren, olika redaktörer skildrar våra arbetsprocesser och redaktionsmedlemmar ger sina perspektiv på skrivande, läsande och gemensamt skapande. Boken kostar 100 kr och går att beställa genom att mejla till skriv@ponton.nu.

Foto Jon Ely