Vem vill ha en drake?

2014-03-17  |  ponton

ponton nummer 1 2014 Kan en varulv vara något mer än en varulv? Hur är det att vara litteraturkritiker i dagens Sverige? Varför kan det vara en njutning att läsa om tortyr? När tar bokstäverna över världen – eller har de redan gjort det? Och varför gör inte fler författare som Philip Pullman och låter sig inspireras av vetenskapens värld, med multiversum, partikelfysik och magnetism? Det är några av de frågor redaktionen ställer sig i årets första nummer av ponton, samtidigt som vår önskeförfattare Viktor Andersson undrar vad hände med flickan som kallade sig Elly Higginbottom.

I de insända bidragen händer det en hel del. Folk smugglar sprit, får stryk på alla Köpenhamns tågcentraler, samlar på tårar, gömmer sig i lådor, saknar ord, blöder näsblod och hamnar i helvetet (som visar sig vara en mordiskt gullig plats inredd i japansk lolitastil). Skogar strålar och schakaler jublar. Tack Britta Sofia Cederquist, Adam Ehlert, Cassius Flemming, Lovisa Florin, Yao Frempong, Andréa Gustafsson, Clara Olausson, Caroline Pappa, Sofia Pappa, Selma Rahem, Eljans Tomí och Johannes Widergren för era texter och bilder! Omslagsbilden står Lisa Broms för.

bloggen
Högljudda grannar och uteblivna studentfiranden Maria Lorentzon

Under våren har en mängd texter sänts in till oss och som vanligt har vi i redaktionen läst, funderat och diskuterat vilka som ska publiceras i det kommande numret. Det har varit en ovanlig vår vilket återspeglas i många bidrag. Vi har fått in dikter om… Läs mer

Äldre inlägg
Visa alla blogginlägg »