Hela den klara blå himlen

2013-03-17  |  ponton

ponton nummer 2 2013 Vi kan själva föreställa oss vad vi vill ha utanför fönstret skriver Agnes Lindekrantz och folk föreställer sig hundkärlek, torn som gungar, sommarängsromaner, en prins i drottningens knä, hela den klara blå himlen och ett tidevarv som inte är fullt av sorg och smärta. Numrets insända bidrag kommer från Atheer Al-Zuhairi, Rebecka Bülow, Frida Häggström Gerdt, Agnes Lindekrantz, Markus Mörk, Tyra Nord, Tekla Siesjö, Isabella Strömblad och Evelina Svejd. Omslagsbilden står Dorte Gottlieb Löfström för.

Redaktionen har bland annat brevväxlat om glittersorg med  Tarmo Rissanen, stämt in i Aylin Bloch Boynukisas hyeneskrik om förakt och längtan, önskat sig en text av Lina Hagelbäck (det fick vi, och den handlar om att samla på unga män), erinrat oss glömda barndomsvärldar,  upptäckt några nya sjukdomar (närmare bestämt Jane Austen-överdos, Dagermandepression och Strindbergschizofreni), läst om Katarina Taikons medborgarrättskamp och haft en utförlig diskussion om slutet på Harry Potter-sviten: skulle böckerna bli sämre om Harry på sista sidan vaknade upp i sin skrubb och det visade sig att Hogwarts bara var en dröm?

 

bloggen
Högljudda grannar och uteblivna studentfiranden Maria Lorentzon

Under våren har en mängd texter sänts in till oss och som vanligt har vi i redaktionen läst, funderat och diskuterat vilka som ska publiceras i det kommande numret. Det har varit en ovanlig vår vilket återspeglas i många bidrag. Vi har fått in dikter om… Läs mer

Äldre inlägg
Visa alla blogginlägg »