Hits, pirr, film, dikt och blickar

2013-12-20  |  Martina Lowden

ponton nummer 4 2013 Jag går till bussen. Jag tänker mycket på vad jag vill berätta nu. Vill jag ens berätta någonting? Är det därför jag sökt mig hit, till en skrivarskola? Jag tänker mycket på om jag kan hitta på. Om jag får det. Vad jag får hitta på. Elis Burrau ser filmer av Marguerite Duras och Mia Engberg och funderar på vad det är att berätta någon annans historia. Lilly Tembe och Lisa Broms tolkar Call me maybe (handlar den om satansdyrkan eller naturromantik?) och Ida Stiller funderar på vad som gör sig bättre på film än i böcker. Thomas Rosmer intervjuar Viktor Johansson om våld, tennis och hopp, medan vår önskeförfattare Linn Hansén skriver en dikt på politikerspråk. Och Rikard Elefalk undrar om fenomenet ASMR-videor kan bli en konstform att hålla ögonen på.

Numrets insända bidrag handlar bland annat om sommarnattsböner, dödlighet och fåglar som beter sig som människor. De kommer från Simon Hjort, Olga Krunic, Louise Liljeqvist, Darin Muhieddine, Petra Paulsen, Julia Sjögren, Erik Vernersson, Rebecka Vigren, Linnea Wallin och Olof Westerberg. Omslagsbilden står Annie Eliasson för.

 

bloggen
Psst… vi firar jubileum Maria Lorentzon

Jo, det är sant. Ponton fyller år och detta kommer vi såklart att fira under hela året. <3 Först under  Poesimässan den 23-24 mars på Stadsbiblioteket i Stockholm. Vi kommer såklart även att besöka andra städer och i höst planerar vi en stor jubileumsfest!… Läs mer

Äldre inlägg
Visa alla blogginlägg »