Hits, pirr, film, dikt och blickar

2013-12-20  |  Martina Lowden

ponton nummer 4 2013 Jag går till bussen. Jag tänker mycket på vad jag vill berätta nu. Vill jag ens berätta någonting? Är det därför jag sökt mig hit, till en skrivarskola? Jag tänker mycket på om jag kan hitta på. Om jag får det. Vad jag får hitta på. Elis Burrau ser filmer av Marguerite Duras och Mia Engberg och funderar på vad det är att berätta någon annans historia. Lilly Tembe och Lisa Broms tolkar Call me maybe (handlar den om satansdyrkan eller naturromantik?) och Ida Stiller funderar på vad som gör sig bättre på film än i böcker. Thomas Rosmer intervjuar Viktor Johansson om våld, tennis och hopp, medan vår önskeförfattare Linn Hansén skriver en dikt på politikerspråk. Och Rikard Elefalk undrar om fenomenet ASMR-videor kan bli en konstform att hålla ögonen på.

Numrets insända bidrag handlar bland annat om sommarnattsböner, dödlighet och fåglar som beter sig som människor. De kommer från Simon Hjort, Olga Krunic, Louise Liljeqvist, Darin Muhieddine, Petra Paulsen, Julia Sjögren, Erik Vernersson, Rebecka Vigren, Linnea Wallin och Olof Westerberg. Omslagsbilden står Annie Eliasson för.

 

bloggen
Mini-poesi-festival i Malmö Maria Lorentzon

Den 13 oktober åker redaktionen till Malmö och arrangerar en mini-festival på Malmö stadsbibliotek/KRUT.  Det blir workshop i kreativt skrivande, öppen scen, release av det nya ponton-numret och framträdanden av bland annat Lilja Hejdenberg och Katra Shukri. Tider och program hittar du här!

Äldre inlägg
Visa alla blogginlägg »