Hits, pirr, film, dikt och blickar

2013-12-20  |  Martina Lowden

ponton nummer 4 2013 Jag går till bussen. Jag tänker mycket på vad jag vill berätta nu. Vill jag ens berätta någonting? Är det därför jag sökt mig hit, till en skrivarskola? Jag tänker mycket på om jag kan hitta på. Om jag får det. Vad jag får hitta på. Elis Burrau ser filmer av Marguerite Duras och Mia Engberg och funderar på vad det är att berätta någon annans historia. Lilly Tembe och Lisa Broms tolkar Call me maybe (handlar den om satansdyrkan eller naturromantik?) och Ida Stiller funderar på vad som gör sig bättre på film än i böcker. Thomas Rosmer intervjuar Viktor Johansson om våld, tennis och hopp, medan vår önskeförfattare Linn Hansén skriver en dikt på politikerspråk. Och Rikard Elefalk undrar om fenomenet ASMR-videor kan bli en konstform att hålla ögonen på.

Numrets insända bidrag handlar bland annat om sommarnattsböner, dödlighet och fåglar som beter sig som människor. De kommer från Simon Hjort, Olga Krunic, Louise Liljeqvist, Darin Muhieddine, Petra Paulsen, Julia Sjögren, Erik Vernersson, Rebecka Vigren, Linnea Wallin och Olof Westerberg. Omslagsbilden står Annie Eliasson för.

 

bloggen
6000 kronor till bästa novellen! Martina Lowden

Tidskriften ponton utlyser en novelltävling på temat KULTURENS DÖD för alla mellan 14 – 21 år Håller kulturen på att dö? Är den död sen länge? Vem är skyldig? KULTURENS DÖD berör många olika ämnen. Bokbål och söndersprängda helgedomar. Behovet eller frånvaron av… Läs mer

Äldre inlägg
Visa alla blogginlägg »