Hela den klara blå himlen

2013-03-17  |  ponton

ponton nummer 2 2013 Vi kan själva föreställa oss vad vi vill ha utanför fönstret skriver Agnes Lindekrantz och folk föreställer sig hundkärlek, torn som gungar, sommarängsromaner, en prins i drottningens knä, hela den klara blå himlen och ett tidevarv som inte är fullt av sorg och smärta. Numrets insända bidrag kommer från Atheer Al-Zuhairi, Rebecka Bülow, Frida Häggström Gerdt, Agnes Lindekrantz, Markus Mörk, Tyra Nord, Tekla Siesjö, Isabella Strömblad och Evelina Svejd. Omslagsbilden står Dorte Gottlieb Löfström för.

Redaktionen har bland annat brevväxlat om glittersorg med  Tarmo Rissanen, stämt in i Aylin Bloch Boynukisas hyeneskrik om förakt och längtan, önskat sig en text av Lina Hagelbäck (det fick vi, och den handlar om att samla på unga män), erinrat oss glömda barndomsvärldar,  upptäckt några nya sjukdomar (närmare bestämt Jane Austen-överdos, Dagermandepression och Strindbergschizofreni), läst om Katarina Taikons medborgarrättskamp och haft en utförlig diskussion om slutet på Harry Potter-sviten: skulle böckerna bli sämre om Harry på sista sidan vaknade upp i sin skrubb och det visade sig att Hogwarts bara var en dröm?

 

bloggen
Mini-poesi-festival i Malmö Maria Lorentzon

Den 13 oktober åker redaktionen till Malmö och arrangerar en mini-festival på Malmö stadsbibliotek/KRUT.  Det blir workshop i kreativt skrivande, öppen scen, release av det nya ponton-numret och framträdanden av bland annat Lilja Hejdenberg och Katra Shukri. Tider och program hittar du här!

Äldre inlägg
Visa alla blogginlägg »