Hela den klara blå himlen

2013-03-17  |  ponton

ponton nummer 2 2013 Vi kan själva föreställa oss vad vi vill ha utanför fönstret skriver Agnes Lindekrantz och folk föreställer sig hundkärlek, torn som gungar, sommarängsromaner, en prins i drottningens knä, hela den klara blå himlen och ett tidevarv som inte är fullt av sorg och smärta. Numrets insända bidrag kommer från Atheer Al-Zuhairi, Rebecka Bülow, Frida Häggström Gerdt, Agnes Lindekrantz, Markus Mörk, Tyra Nord, Tekla Siesjö, Isabella Strömblad och Evelina Svejd. Omslagsbilden står Dorte Gottlieb Löfström för.

Redaktionen har bland annat brevväxlat om glittersorg med  Tarmo Rissanen, stämt in i Aylin Bloch Boynukisas hyeneskrik om förakt och längtan, önskat sig en text av Lina Hagelbäck (det fick vi, och den handlar om att samla på unga män), erinrat oss glömda barndomsvärldar,  upptäckt några nya sjukdomar (närmare bestämt Jane Austen-överdos, Dagermandepression och Strindbergschizofreni), läst om Katarina Taikons medborgarrättskamp och haft en utförlig diskussion om slutet på Harry Potter-sviten: skulle böckerna bli sämre om Harry på sista sidan vaknade upp i sin skrubb och det visade sig att Hogwarts bara var en dröm?

 

bloggen
Psst… vi firar jubileum Maria Lorentzon

Jo, det är sant. Ponton fyller år och detta kommer vi såklart att fira under hela året. <3 Först under  Poesimässan den 23-24 mars på Stadsbiblioteket i Stockholm. Vi kommer såklart även att besöka andra städer och i höst planerar vi en stor jubileumsfest!… Läs mer

Äldre inlägg
Visa alla blogginlägg »