Perrongen

2018-02-15  |  Matteo Ippolito, 19 år, Göteborg

Jag hittade dig halvt drömd gråtandes under min säng

Som om den gamla mardrömmen hade fått slut på rum

Som om jag hade suttit

vid fel perrong

vid fel tid

och hört tåget åka

med ryggen vänd

Jag som redan hade fallit så långt

bara för att missa dig för att se

stämbanden skära sig ut

Med jubel och skri dansade de till sin egen takt

Som om de hånade alla råd jag höll för mig själv

Som om jag var Brutus och Cesar i ett

 

Publicerad i nummer 4 2017

bloggen
6000 kronor till bästa novellen! Martina Lowden

Tidskriften ponton utlyser en novelltävling på temat KULTURENS DÖD för alla mellan 14 – 21 år Håller kulturen på att dö? Är den död sen länge? Vem är skyldig? KULTURENS DÖD berör många olika ämnen. Bokbål och söndersprängda helgedomar. Behovet eller frånvaron av… Läs mer

Äldre inlägg
Visa alla blogginlägg »