Perrongen

2018-02-15  |  Matteo Ippolito, 19 år, Göteborg

Jag hittade dig halvt drömd gråtandes under min säng

Som om den gamla mardrömmen hade fått slut på rum

Som om jag hade suttit

vid fel perrong

vid fel tid

och hört tåget åka

med ryggen vänd

Jag som redan hade fallit så långt

bara för att missa dig för att se

stämbanden skära sig ut

Med jubel och skri dansade de till sin egen takt

Som om de hånade alla råd jag höll för mig själv

Som om jag var Brutus och Cesar i ett

 

Publicerad i nummer 4 2017

bloggen
Mini-poesi-festival i Malmö Maria Lorentzon

Den 13 oktober åker redaktionen till Malmö och arrangerar en mini-festival på Malmö stadsbibliotek/KRUT.  Det blir workshop i kreativt skrivande, öppen scen, release av det nya ponton-numret och framträdanden av bland annat Lilja Hejdenberg och Katra Shukri. Tider och program hittar du här!

Äldre inlägg
Visa alla blogginlägg »