Perrongen

2018-02-15  |  Matteo Ippolito, 19 år, Göteborg

Jag hittade dig halvt drömd gråtandes under min säng

Som om den gamla mardrömmen hade fått slut på rum

Som om jag hade suttit

vid fel perrong

vid fel tid

och hört tåget åka

med ryggen vänd

Jag som redan hade fallit så långt

bara för att missa dig för att se

stämbanden skära sig ut

Med jubel och skri dansade de till sin egen takt

Som om de hånade alla råd jag höll för mig själv

Som om jag var Brutus och Cesar i ett

 

Publicerad i nummer 4 2017

bloggen
Och vinnaren är… Maria Lorentzon

Under sommaren utlyste vi en novelltävling på temat ”Kulturens död”. Tävlingen fick ett stort genomslag och vi fick in många fantastiska texter. Om bokbål, fängslade konstnärer, häxor, förbjudna böcker och diktatoriska regeringar. Postapokalyptiska skildringar i ökenlandskap, raderade minnen, bombade bibliotek och upprorisk kämparlusta. Om… Läs mer

Äldre inlägg
Visa alla blogginlägg »