Och vinnaren är…

2019-09-30  |  Maria Lorentzon

Hjärtslagsstreck

Under sommaren utlyste vi en novelltävling på temat ”Kulturens död”.

Tävlingen fick ett stort genomslag och vi fick in många fantastiska texter.
Om bokbål, fängslade konstnärer, häxor, förbjudna böcker och diktatoriska regeringar. Postapokalyptiska skildringar i ökenlandskap, raderade minnen, bombade bibliotek och upprorisk kämparlusta. Om djup förtvivlan när rättigheter förringas, stryks, glöms bort eller helt enkelt saknas. Om små förskjutningar och omstörtande samhällsförändringar.

Ett hejdundrans stort tack till alla er som skickade in och deltog i tävlingen – och ett extrastort grattis till Sigrid Nikka, som vann förstapriset på 6000 kronor!
Det har varit svårt för oss i redaktionen att välja vinnare. Vi har läst, nominerat, analyserat, diskuterat och slutligen röstat. Alla hade sina egna favoriter och helst hade vi gett ut en hel antologi med vinnarnoveller, men till slut kunde vi enas. Vi är oerhört imponerade över alla som har deltagit, den idérikedom och skrivarlusta som finns därute, och kommer definitivt att fortsätta utlysa fler tävlingar framöver!

Vinnarna:
Förstapris – Sigrid Nikka för novellen Honung
Andrapris – Jana Paegle för novellen Min dotter heter Isaac
Tredjepris – Josefiné Josefsson för novellen Allt jag har
Hedersomnämnande – Love Axelsson för novellen Tobias förbannelse

De vinnande bidragen, motiveringar och intervjuer med pristagarna kan ni läsa i höstens nummer av Ponton som kommer ut 11 oktober! Nu kan ni också enkelt teckna en prenumeration genom att swisha 110 kr till 123 59 55 778!

bloggen
10 november… Maria Lorentzon

är det deadline för att skicka in bidrag till Ponton nr 4 2019! Är du mellan 14-21 år: skicka in mobilanteckningar, serier, korta noveller, foton, kollage eller annat som går att publicera i en tidskrift!

Äldre inlägg
Visa alla blogginlägg »