ponton fyller femton!

2013-12-2  |  ponton

Välkomna på födelsedagsfest! Vi firar vår femtonårsdag bland böcker, med kafferep och text och varandra. Så kom till Rotundan på Stadsbiblioteket den 9:e december 18.00, ät och häng och få en present, läs vårt senaste nummer, lyssna på uppläsningar eller – helst av allt – läs upp något själv.

Nya och gamla pontonare kommer att framföra sina texter, och scenen är öppen för alla under 25 som vill delta i vårt textmaraton. En femton sekunder lång dikt, en sång du skrev häromåret eller första kapitlet på romanen du började skriva i förmiddags – allt är välkommet. (Håll er under tio minuter, bara.) Anmäl er i förväg på skriv@ponton.nu, eller dyk upp oanmälda som en glad överraskning.

Fritt inträde. Dessutom fria kakor, fritt kaffe och fritt te, för att hylla den långa tradition av fikande som alltid varit en stomme i arbetet med ponton, tillsammans med övertygelsen att unga människor inte är ”lovande” eller ”blivande” och ungas skapande inte ”ett löfte om kommande verk” – löftena är redan infriade och verken redan här. Man kan läsa dem hos oss eller lyssna på dem under vår festkväll. Vi är inte ”framtidens litteratur”, utan dagens.